Review: Hema This is a mix for garlic sauce

Hema kwam een tijdje geleden met twee volledig nieuwe kruidenmixjes. Ik was meteen nieuwsgierig! This is a pasta mix for garlic sauce to be precise & This is a pasta mix for tomato sauce to be precise  zijn de twee variaties die te koop zijn bij Hema en ik probeerde de mix voor garlic sauce voor jullie uit!

garlic mix 6

EERSTE INDRUK

De verpakkingen van de mixjes zien er heel erg simpel uit, maar ik vind ze wel mooi vormgegeven, typisch Hema. Er staat een klein pakje in de linkbovenhoek gedrukt, dit wil zeggen dat deze mixjes deel uitmaken van de blijmakers van Hema en dus leuk zijn om cadeau te geven, ze zijn aan € 2 dan ook helemaal niet duur.

De mix zelf zit in een plastic zakje waardoor je de kruiden meteen ziet zitten. En die zien er erg goed uit! Je ziet grote schilfers gedroogde look zitten, samen met zout, groene kruiden en chilivlokken.

Het enige wat ik wat minder handig vind aan de verpakking is dat je de mix er moeilijk in kan bewaren. Ik heb mijn mix dus in een potje gedaan, hierin blijft hij ook het beste droog.

garlic mix 7

garlic mix 5

Op de achterkant van de verpakking vind je de ingrediëntenlijst terug.

Gedroogde knoflook, zout, gedroogde peterselie, gedroogde chilipeper.

Alles wat er in zit, had ik dus ook al gewoon gezien. Er zitten dus geen overbodige, vreemde dingen in.

Aan de achterkant van de ingrediëntenlijst vind je de bereidingswijze terug. Ik schrok al meteen van de grote hoeveelheid olie, 8 eetlepels voor 100 gr pasta! Maar ok, ik wou het wel eens uitproberen.

garlic mix 1

BEREIDING

Ik maakte de kruidenmix klaar zoals op de verpakking staat. 2 eetlepels kruidenmix, 8 eetlepels water, 8 eetlepels olie. Ik raad wel aan bij het vuur te blijven, want eens het water verdampt is, verbranden de kruiden snel. Let ook op dat je je niet verbrandt aan de kokende olie!

Ik kookte ondertussen mijn pasta en bakte wat courgettes om erbij te eten.

De olie begon al snel heerlijk te ruiken!

garlic mix 4

garlic mix 3

MIJN MENING

Mijn eerste gedachte? Zo vettig! Voor mij was het echt teveel van het goede. En de looksmaak was eigenlijk niet zo sterk als ik verwacht had. Ik heb uiteindelijk ook niet al mijn olie bij de pasta gedaan, ik vond het gewoon echt teveel.

Het gerecht was op zich niet heel slecht, maar het miste toch wat smaak. Ik zou de volgende keer andere verhoudingen gebruiken en dus minder olie en water toevoegen.

garlic mix 2

Ik gebruik de mix ondertussen wel heel vaak in mijn gerechten. Ik doe hem in mijn pasta sauzen of bij geroosterde groenten. Dat hele koken met water en olie laat ik achterwege. Zolang de mix de tijd en mogelijkheid heeft om wat vocht op te nemen, geeft hij echt lekker veel smaak af!

SMAKELIJK!

2 thoughts on “Review: Hema This is a mix for garlic sauce

  1. Bedankt voor deze review! Ik heb laatst ook heel enthousiast 2 pakjes (deze knoflookmix en die voor rode saus) meegenomen! Maar toen ik het laatst wilde bereiden zag ik inderdaad ook 8 (!!) eetlepels olie staan! Mijn god! Ik vroeg mij dan ook af hoe de voedingswaarden op de verpakking zijn berekend, gaat dat alleen om die twee lepels van de mix? Ik ga ze binnenkort wel proberen, maar met een stuk minder olie, heb je toevallig nog tips over hoe jij het doet? Helemaal geen water en olie, of een stuk minder?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s