Quinoa Salad Bowl

Veel mensen stellen zich bij een salade iets saais voor, een paar blaadjes droge sla met een tomaat erbij. Maar een salade kan zo veel meer zijn! Je kan hem zo vullend, kleurrijk en mooi maken als je het zelf wil. Het leukst om naar te kijken zijn vaak de salad bowls, zoek ze maar eens op op instagram of pinterest en je zal meteen geïnspireerd zijn! Vandaag laat ik jullie mijn variant zien.

INGREDIENTEN

1 kopje quinoa
1/4 komkommer
2 wortels
1 rode ui
6 kerstomaatjes
2 zoete aardappels
1 avocado
1 pot kikkererwten
olijfolie
peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder
eventueel zonnebloempitten of pijnboompitten

BEREIDING

Maak je zoete aardappelen schoon of schil ze. Snij ze in hapklare blokjes, doe ze in een kom met wat olijfolie, peper, zout, rozemarijn en paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar en leg ze dan op een bakplaat. Zet de aardappelblokjes in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 25 minuten of tot ze gaar zijn.

Neem je kikkererwten en spoel ze even af onder koud water. Doe deze in de kom waar net je aardappelen in zaten, kruid ook deze met peper, zout, rozemarijn en paprikapoeder. Roer alles door elkaar en doe ze bij op de bakplaat bij de aardappelen nadat deze al 15 minuten hebben gebakken.

Maak je quinoa klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg wat zout en rozemarijn aan het water toe. Als de quinoa gaar is laat je hem volledig afkoelen voor je hem gebruikt.

Maak je groenten allemaal schoon. Snijd de komkommer en avocado in blokjes, de tomaatjes in partjes, de rode ui in fijne halve ringen en rasp de wortel. Hou alles apart.

Wanneer je quinoa is afgekoeld verdeel je die als eerste over je kommen. Daarbovenop kan je de andere ingrediënten verdelen zoals je op de foto hieronder kan zien.

Doe als laatste in het midden een tweetal eetlepels hummus, strooi er wat zonnebloempitten overheen en eventueel nog wat peper en zout.

quinoa-salad-bowl

Tip: Je kan hier heel veel mee afwisselen en andere groenten toevoegen die je lekker vindt!

SMAKELIJK!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s